fbpx

Интериорен дизайн и проектиране


Предлагани услуги

В няколко стъпки ще Ви запозная с процеса на работа по изготвяне на един интериорен проект.

Какво представлява идейният проект?

Това е първият етап от моята работа по създаване на интериорния дизайн и обзавеждане на Вашите помещение.

Моята главна задача е да разбера как точно си представяте проекта, каква визия, какви цветове харесвате, какви функции искате да изпълняват отделните помещения. Така аз ще Ви предложа най-оптималното съчетание между функционалност, практичност, удобство, уют, елегантност, изтънченост, които да покриват Вашите нужди и начин на живот.

Необходими са няколко стъпки, които гарантират качествен резултат:

  1. Разговор с клиента – обсъждаме всичко свързано с проекта, стил, цветови предпочитания, различните функционални зони, преустройство, ако се налага, определен бюджет и др. Ваши предпочитания.
  2. Оглед и заснемане – посещение на обекта и взимане на всички размери на място – архитектурно заснемане.
  3. Функционално зониране – разработване на различни варианти на разпределение.
  4. Цялостна концепция – водещата същностна идея за развитие на цялостния дизайн.

Визуализация

Интериорната визуализация е важен елемент от интериорния дизайн. Повечето хора не могат да си представят помещенията само на думи. Затова ни е нужна визуализацията, да даде максимално фото реалистична представа за цялостното интериорно усещане и как ще изглежда проекта в завършен вид, мебели, осветление, цветове и много други детайли. След като Вие сте напълно удовлетворени от идейния проект се престъпва към работния проект.

Изготвяне на работен проект

Работният проект поставя начало за изпълнение на идейния проект. Съдържа всички необходими схеми, размери, чертежи, материали за осъществяването на проекта. По него различните майстори и мебелисти ще реализаират в пълно съответствие и максимална точност това, което до сега е било само на чертеж и визуализации. Независимо дали сте избрали да се доверите на нас за строително-монтажни работи и изработка на мебелите или сте решили да ползвате услугите на други фирми.

Запознайте се с всички планове, които трябва да включва един работен проект: